18 abr 2013

Nota de premsa - Col·laboració de l’Escola Illa amb la ONG sabadellenca “Amics del Perú”


                                                                                

Nota de premsa

 

Escola Illa


Col·laboració de l’Escola Illa amb la ONG sabadellenca “Amics del Perú”


L’Escola Illa ha fet una col·laboració amb la ONG sabadellenca, “Amics del Perú”, fundada l’any 2003. Es tracta d'una ONG que ajuda a les poblacions més desfavorides de la zona de l'Altiplà peruà, on la gent viu a 4500 metres d'alçada i té pocs recursos econòmics i alimentaris.

És per això que la ONG es dedica a aportar mitjans per a que les pròpies poblacions surtin per sí mateixes de la pobresa, com per exemple, fent xerrades educatives o amb projectes de canalització de l'aigua a les comunitats.

En aquest sentit col·laboratiu, l’alumnat d’Estilisme d’Indumentària de l’Escola Illa va iniciar, el passat mes de febrer, un projecte amb la ONG, consistent en crear el disseny de quatre peces de punt pensades per a ser teixides a mà per a la gent del Perú, però amb un disseny actual que es pugui comercialitzar i vendre a botigues de comerç just.

A l’alumnat de l’escola li va agradar molt la idea de poder col·laborar en un projecte d'aquest tipus, i ho va estar treballant des del monogràfic de punt que es fa cada any a l’escola, dirigit per Ana Saez, realizant dissenys de complements pensats per a teixir a mà. Part de l’alumnat implicat en el projecte també va fer, el curs passat, uns complements amb teixit de calada des del mòdul d’Estilisme.

Tots els dissenys finals es van presentar a la Xesca Abellan, presidenta d”Amics del Perú”, i posteriorment se li va lliurar un dossier amb aquests dissenys i les seves respectives fitxes tècniques, colors i matèries.

A finals del mes de febrer la Xesca Abellan va viatjar al Perú, on s’ha format un grup anomenat “Creciendo juntas”, amb 38 dones que fan els tallers de “capacitació” que tindran una durada de 6 mesos i de 6 hores setmanals, amb la finalitat d’aprendre a fer part de les peces que va dissenyar l’alumnat de l’Escola Illa i també realitzar uns tallers d’autoestima personal.

L’experiència ha estat molt gratificant tant per l’alumnat i el professorat de l’escola, com també per la ONG, i evidentment per les dones peruanes. Ben aviat podrem comprar les peces a botigues de comerç just.

-----

Fotografia del grup “Creciendo juntas”. El nom sorgeix de la suma de dos conceptes: de la idea de capacitació per a treballar i dels tallers d’autoestima que estan fent

No hay comentarios: